Versenyzőink számos nemzetközi és hazai karate versenyen sikeresen indulnak. Céljuk, hogy a legjobbak közül is kitűnjenek.

Botos Botond

Botos Botond vagyok, felnőtt válogatott karatéka, az ELTE joghallgatója.

A karatéval másodikos koromban ismerkedtem meg az iskolámban. Nagyon tetszett, hogy sok képességfejlesztő gyakorlatot végeztünk, mely a mozgáskoordinációmat nagyban segítette. Eleinte barátokkal lejárogattunk az edzésekre, majd negyedikes koromban volt egy nagyobb váltás, mivel már nem a sulis csoporttal, hanem a versenyző csoporttal edzhettem és elkezdtem versenyekre járni.

Eleinte nem voltam a legsikeresebb versenyző, azonban 14 éves koromban eldöntöttem, hogy több energiát szeretnék a sportba fektetni. Ennek a váltásnak meg is lett az eredménye, mivel kadett korosztályban, az első világ-bajnokságomon 5-ik helyezést sikerült elérnem, mely azóta is a legemlékezetesebb versenyemlékem. Ezzel együtt összesen 9 világversenyen vettem részt.

Célom, hogy ez a szám tovább növekedjen, végső soron pedig az, hogy a dobogó valamely fokára felálljak akár európa-, akár világbajnokságon.

Gáspár Laura karate versenyző

Gáspár Laura vagyok, a Vörösmarty gimnázium 10. osztályos tanulója, a korosztályos válogatott tagja.

Négy éves korom óta sportolok, síeltem, judoztam, majd 6 évesen egy sportágválasztón végérvényesen beleszerettem a karatéba. Harmadikos koromban ugyan egy rövid kitérőt tettem és a karate mellett egy évig hokiztam, de győzött a karate.

Kicsi koromtól hatalmas volt a mozgásigényem, a heti 2-3, majd 4-5 edzés segített levezetni a fölösleges energiámat. Sokan csodálkoztak, hogy lány létemre nem a formagyakorlatokat (kata), hanem a karate küzdő ágát (kumite) választottam, számomra azonban ez egyértelmű volt. 2015 óta veszek részt hazai és nemzetközi versenyeken. Nagyon szeretek a csapattal versenyekre utazni, mert annak ellenére, hogy többnyire egyéni számokban indulok, a Magyar Bajnokságokon csapattal is nevezünk. A külföldi versenyek jóvoltából pedig egy csomó szép helyre eljutottam a társaimmal. Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Csehországban vagy Lengyelországban többször is voltunk, de tavaly Ciprusra repültünk, majd Törökországba.

Büszke vagyok rá, hogy minden eddigi iskolámnak nyertem Diákolmpiát. Edzőm mindvégig Papp Miklós, az ő irányítása mellett 2021-ben Porec-ben, a Világkupán bronzérmet, majd a sikeres kvalifikációt követően 2022-ben Törökországban megrendezett Korosztályos Világbajnokságon 7. helyet, majd 2023 februárjában a Korosztályos Európa bajnokságon Cipruson az 5. helyet szereztem meg.

Nagy álmom, hogy világversenyen is dobogós helyezést érjek el.

Horváth-Matheidesz Vilmos karate versenyző

Horváth-Matheidesz Vilmos vagyok, 12 éves, iskolás, a "kis versenyzők" egyike.

4 éves korom óta sportolok, hét éve karatézok és 4 éve már versenyzek is.

Korábban sok sportot kipróbáltam, fociztam és teniszeztem is, de a verseny karate fogott meg igazán. Amikor még az óvodából ballagtam. kitaláltam, hogy karatézni szeretnék. Egy sportágválasztón kipróbáltam a kerületi egyesületeket. Itt ismerkedtem meg a Koroibosszal és azóta is ide járok edzésekre, az edzőm Papp Miklós.

Nagyon szeretek edzésekre járni, mert élvezetesek és változatosak. Nagyon jó a közösség is, elég jó hangulat van az öltözőben is 😊.

Büszke vagyok rá, hogy ilyen fiatalon már nemzetközi versenyekre is járhatok. A célom, hogy egyszer kijussak egy színvonalas világversenyre és haza hozzak egy csillogó arany érmet.

Knirsch Patrik

Knirsch Patrik vagyok, 17 éves gimnazista, versenyző és válogatott karatés. 13 éve űzöm ezt a sportot. 7 éve kezdtem el versenyszerűen sportolni és 3 éve vallhatom magam a Magyar Korosztályos Karate Válogatott keret tagjának.

Mint a legtöbb gyereknek, nekem is túl sok energiám volt az oviban, ezért szüleim be akartak íratni sportolni. Szerencsére könnyű volt választani a sok sport közül, hála bátyámnak, aki 6 évvel idősebb nálam és ekkor már pár éve karatézott. Így kezdtem ovisként karatézni és azóta ugyanolyan élvezettel járok edzésre minden nap.

A 13 év alatt, amióta sportolok, több egyesületet is megjártam már a saját fejlődésem érdekében, hogy ezáltal eredményesebb versenyző válhasson belőlem. Ebben segít jelenlegi edzőm, Papp Miklós is.

Több pont is van a sport karrieremben, amire büszke lehetek. Első ilyen volt amikor a versenyeken elért eredményeim alapján méltó lettem arra, hogy a Válogatott keret tagja legyek. Szintén büszke vagyok arra, hogy sérüléseim ellenére sikerült kvalifikálnom a számomra első 2022-es Prágai Korosztályos Európa Bajnokságra. A versenyen sérülten vettem részt, ennek ellenére is sikerült a 9. helyen végeznem az eredmény tabellán.

A jelenlegi célom, hogy sikeresen kvalifikáljak a 2023-as ciprusi Korosztályos Európa Bajnokságra. Számomra ez lenne az utolsó világverseny, amelyen még Junior korosztályban vehetnék részt. Már kiskorom óta az a legnagyobb álmom, hogy részt vegyek egy világversenyen és a dobogó legfelső fokára állhassak. 

Ködmön Luca karate versenyző

Ködmön Luca vagyok, 11 éves algimnazista és karatéka.

A mozgás iránti szeretetem és a sok energiám kis óvodás korom óta a sport felé terelt. Több sportágat kipróbáltam, úgy mint a focit, úszást és a ritmikus gimnasztikát, majd másodikos koromban elmentem a közeli karate klub próbaedzésére, ahol azonnal megszerettem ezt a sportot. Éreztem, hogy a karate illik a személyiségemhez, ráadásul több edzőtársammal kötöttem mai napig tartó barátságokat.

Látva Hárspataki Gábor olimpiai sikereit és más eredményes sportolókat, eldöntöttem, hogy én is szeretnék világversenyen dobogóra állni. Az akkori edzőm támogatásával kerestem versenyzési lehetőséget és így jutottam el Papp Miklós által vezetett klubhoz, a Koroiboszhoz, ahol 2021-től a kis versenyzői csapat tagjaként folytattam az edzéseket. 

Szeretnék minél több nemzetközi versenyen részt venn. Célom, hogy a válogatott keret tagja legyek és én is példaképpé váljak.


Fekete Márton U14 karate

Fekete Márton vagyok, U14-es karatés.

A karatéval öt éves koromban ismerkedtem meg. Először a testvéremmel jártam, jártunk edzésre. Amikor nyolc éves voltam, Miki kitalálta, hogy elindít egy új „kisversenyző” csoportot. Ettől kezdve kezdtem el komolyabban venni a karatét. Most már egyre jobban megy a versenyzés. Azt a célt tűztem ki magamnak, hogy idén is magyar bajnok legyek.

Tavaly a gimnáziumi felvételinél fontos volt a versenytapasztalat: kiderült, hogy nem izgulok már annyira a versenyhelyzetekben.

Horváth-Matheidesz Vilmos karate versenyző

Turbék Boglárka vagyok, karate versenyző.

Elsőben ismerkedtem meg a karatéval. Akkoriban még egyszerre két sportot űztem. A karate előtt, meg mellett, műkorcsolyáztam. Második osztályban viszont döntenem kellett, hogy kis versenyző lehessek a Koroibosz Karate Egyesületben, vagy folytassam a korcsolyát. Inkább a karate mellett döntöttem, amiről már most tudom, hogy jó döntés volt.

Most a Koroibosznál edzek, de már MTK-s vagyok, nagyon szeretem a csapatom. Sok barátom van és imádom a táborokat. Erdélyi MTK-sokkal is találkozunk időnként, ami mindig nagyon jó élmény. Jó néha másokkal is edzeni.

Nagyon szeretek versenyekre járni. Igaz, kicsit izgulok verseny előtt, de nagyon jó szokott lenni a hangulat és jó együtt szurkolni egymásnak, drukkolni a csapattársaimnak.

Gyurcsek Vince

Gyurcsek Vince vagyok, 13 éves gimnazista, 7 éve karatézom.

Nagyon szeretem ezt a sportot, mert itt le tudom vezetni a feszültséget a napom után. A társaság is nagyon jó, az edzőtermen kívül is szoktunk találkozni a többiekkel.

Amiatt kezdtem el karatézni, mert amikor másodikas voltam, bejött Miki az iskolába és azt mondta, hogy menjünk karatézni, mert egy nagyon jó sport és nagy sikereket lehet benne elérni. Nekem ez egyből megtetszett és elmentem kipróbálni egy edzést. Azóta sem tudom abbahagyni.

Legnagyobb sikeremnek azt tartom, hogy végre kipróbálhatom magam külföldi versenyen is.